Woongoo dat een huis, thuis maakt
  • No products in the cart.
f

Woongoo

  /  Bieden   /  Tips voor het bieden op een huis

Tips voor het bieden op een huis

Ben jij benieuwd naar de beste tactiek om te bieden op een huis? De woningmarkt is op hol geslagen, maar je wilt verhuizen naar een mooier, beter of misschien wel groter huis. Je vindt niet zomaar een huis dat voldoet aan jouw wensen. Als je dan eindelijk jouw droomhuis vindt begint het echte werk. Dan begint het echte werk pas: het bieden. Het lijkt simpel, maar niets is minder waar. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen voor jouw nederige stulpje. Lees hieronder de beste tactiek voor het bieden op een huis.

Bieden op een huis: bepaal jouw budget

Bepaal van tevoren wat jij maximaal wilt gaan bieden op een huis. Je wilt niet in de situatie komen dat je boven jouw budget gaat bieden. Bedenk ook wat je voor het huis wilt uitgeven. Als er nog veel aan het huis gedaan moet worden, wordt jouw budget misschien wel kleiner. Verlies geen controle en biedt niet meer dan het huis waard is. Hoeveel een huis waard is kun je doen door de WOZ-waarde online te bekijken of je kunt een Calcasa waardenrapport op te vragen. Zorg dat je goed voorbereid bent op het bieden van een huis.

Bieden op een huis hoeveel onder de vraagprijs?

Hoeveel kan je eigenlijk onder de vraagprijs bieden? Dat is in elke situatie weer verschillend. Dit is een kwestie van lef hebben. Durf jij onder de vraagprijs te gaan zitten? Als er meer bieders zijn is dit niet verstandig, dan kan je beter iets erboven zitten. Na een tegenbod op jouw openingsbod, begint de onderhandeling. Daarom is het slim niet om in een keer jouw maximale budget te zetten. Als je dit wel doet kun je dit beter aangeven. Je kunt dan duidelijk zeggen dat je geen ruimte meer hebt om meer te besteden. Voor het bieden op een huis verschilt het dus hoeveel je onder de vraagprijs kan zitten aan de situatie.

Blijf zakelijk, maar wees vriendelijk bij het bieden op een huis

Dat je zakelijk moet zijn tijdens het bieden op een huis, wil niet zeggen dat je niet vriendelijk mag zijn. Je moet ook niet te vriendelijk zijn, als je te enthousiast bent, kan het zo zijn dat hij de prijs omhoog gaat gooien. Laat jouw emoties niet veel uit en blijf nonchalant. Geef bijvoorbeeld aan dat je nog meer bezichtigingen hebt en laat niet weten dat dit jouw droomhuis is.  Dus onthoudt Heb geduld en wees niet te enthousiast bij het bieden op een huis en hap toe op het juiste moment.

 

Post a Comment

You don't have permission to register